Μία έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να έχει τέσσερα χαρακτηριστικά και να τεθεί υπόψη του ελληνικού λαού προς έγκριση, σημειώνει ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σημειώνει ότι θα στηρίξει μία τέτοια συμφωνία.

Τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας

- Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.

- Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

- Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και, βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.

- Υιοθέτηση ενός ελληνικού σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο- οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μη χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ο πρόεδρος του κόμματος, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, που έχει μπροστά της.