Παπανδρέου: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία, να τεθεί όμως σε δημοψήφισμα

Παπανδρέου: Μπορεί να υπάρξει συμφωνία, να τεθεί όμως σε δημοψήφισμα

Μία έντιμη και αμοιβαία επωφελής συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να έχει τέσσερα χαρακτηριστικά και να τεθεί υπόψη του ελληνικού λαού προς έγκριση, σημειώνει ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος σημειώνει ότι θα στηρίξει μία τέτοια συμφωνία.

Τα χαρακτηριστικά της συμφωνίας

- Μείωση του βάρους του χρέους με την αναδιάρθρωσή του.

- Επανεξέταση και ελάφρυνση της υποχρέωσης για υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα.

- Δυνατότητα, αντί της λιτότητας, να ανασάνει η οικονομία, να επενδύσει η χώρα σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζοντας την ανάπτυξη και τις βιώσιμες θέσεις εργασίας, σε τομείς όπου η Ελλάδα διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα και, βεβαίως, δυνατότητα άμεσης προώθησης πολιτικών καταπολέμησης της φτώχειας.

- Υιοθέτηση ενός ελληνικού σχεδίου μεγάλων και απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που να αντιμετωπίζουν οριστικά τις χρόνιες παθογένειες ενός πολιτικο- οικονομικού συστήματος, ενός πελατειακού κράτους, ώστε να καταστεί βιώσιμη η ελληνική οικονομία και να μη χρειάζεται στο μέλλον να στηρίζεται σε έκτακτες δανειοδοτήσεις από τον μηχανισμό ESM.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνει ο πρόεδρος του κόμματος, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στηρίζει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης στις δύσκολες διαπραγματεύσεις, που έχει μπροστά της.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο