Για την πορεία της ΝΔ συζήτησαν τα στελέχη του κόμματος που συμμετείχαν χθες σε δείπνο της Μαριέττας Γιαννάκου.

«Είναι καιρός, γιατί έτσι τροφοδοτείται καλύτερα και η Δημοκρατία, να λειτουργήσουν τα πράγματα πιο σύγχρονα, να βελτιωθούν, να αλλάξουν» δήλωσε η πρώην υπουργός στον Βήμα fm, χωρίς ωστόσο να απαντήσει ξεκάθαρα αν τίθεται ζήτημα αλλαγής ηγεσίας στη ΝΔ.

«Το θέμα δεν είναι να αλλάξει η ηγεσία και να παραμείνουν ίδια ορισμένα προβλήματα. Εμείς δεν συζητήσαμε αυτό. Κάποιος με ρώτησε εάν το μενού ήταν ο κ. Σαμαράς και είπα πως αν θέλαμε τέτοιο μενού, θα το κάναμε στα κρυφά. Εμείς δεν κάναμε κάτι κρυφά» σημείωσε και συμπλήρωσε ότι στο χθεσινό δείπνο των «γαλάζιων» στελεχών περιστράφηκε και γύρω από την κατάσταση στη χώρα.

«Είμαστε σε μια εποχή που κανείς δεν μπορεί μόνος του. Νομίζω πως αυτή την άποψη τη συμμερίζονται και οι συνδαιτυμόνες της χθεσινής βραδιάς. Χρειάζεται συλλογικότητα, συνεργασία και συνεχής διαβούλευση, ώστε να αισθάνονται όλοι ότι μετέχουν αλλά και να εξαντλούν το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους στον αγώνα που πρέπει να γίνει» τόνισε η Μαριέττα Γιαννάκου.

Ερωτηθείς για το δείπνο με τα στελέχη της ΝΔ, δήλωσε κάλεσε ορισμένα στελέχη απ’ όλες τις γενιές για να τους συγχαρεί για την εκλογή τους και για να κάνουν μια συζήτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η χώρα, τα προβλήματα, τους κινδύνους και «πώς μπορούμε να βοηθήσουμε».

Τέλος, αναφέρθηκε στον ρόλο του Κώστα Καραμανλή στη ΝΔ, τονίζοντας ότι «ο κ. Καραμανλής είναι ζωντανό κεφάλαιο και ακόμη και μη μιλώντας είναι πάντοτε ένα ζωντανό κεφάλαιο για τη ΝΔ. Έχει την αγάπη του κόσμου και νομίζω όχι μόνο λόγω ονόματος".  "Όσο και να θέλει κανείς να τον κατηγορήσει, νομίζω πως υπήρξε ένας πρωθυπουργός με αρχές που δεν τις παραβίασε κατά βάση. Ως πρόσωπο νομίζω πως ήδη έχει παίξει ρόλο, όλος ο κόσμος το βλέπει. Έχει ένα συνεπή, μετριοπαθή και αντικειμενικό λόγο και αυτό μη νομίζετε ότι δεν έχει παίξει ρόλο στη γενικότερη λειτουργία της ΝΔ, έχει παίξει».