«Είναι καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει πως έχουν τα πράγματα» αναφέρεται σε σχόλιο του "Ποταμιού" για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες.

«Δυστυχώς, τα όσα διαρρέουν από αυτές τις συναντήσεις δεν επαρκούν για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα τόσο για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς όσο και για την «αντιπρόταση» των εταίρων μας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το «Ποτάμι» επαναλαμβάνει την πρόταση του για «ειλικρινή ενημέρωση και συζήτηση των πολιτικών αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και καλούμε τον κ.Τσίπρα να πάρει την σχετική πρωτοβουλία. Η θέση της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις θα ενισχυθεί από μια τέτοια κίνηση».

Και καταλήγει η ανακοίνωση:

Θα πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι η μάχη που δίνουμε δεν είναι για τα τηλεοπτικά παράθυρα και για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Είναι μια μάχη που θα καθορίσει τη ζωή στην χώρα στο άμεσο διάστημα αλλά και την ζωή των παιδιών μας. Την κυβέρνηση δεν θα πρέπει να την απασχολεί «πως θα βαφτίσουμε τη συμφωνία» ή «τι λέξεις θα χρησιμοποιήσουμε στα ανακοινωθέντα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι». Αυτές είναι οι ανησυχίες των κομματικών στρατών. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για την ουσία. Η Ελλάδα να μείνει στο κέντρο της Ευρώπης χωρίς λιτότητα αλλά και χωρίς βήματα στο κενό.