Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ δείχνει μία προθυμία να συμβιβαστεί στην αντιπαράθεση με την Ελλάδα για το θέμα του χρέους, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο ιστότοπος του περιοδικού Spiegel.

«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» είπε η καγκελάριος προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής, σημειώνει το δημοσίευμα επισημαίνοντας την πρώτη της συνάντηση με τον έλληνα πρωθυπουργό.

«Ο συμβιβασμός επιτυγχάνεται όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να το κάνει» ανέφερε η κυρία Μέρκελ, υπενθυμίζοντας ωστόσο ότι η αξιοπιστία της Ευρώπης στηρίζεται ανέκαθεν στην τήρηση των δεσμεύσεων.

 

Το δημοσίευμα κάνει εκτενή αναφορά στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, τονίζοντας την άρνηση του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να υπογράψει την κοινή ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής: «Είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί μπορούμε να βρούμε μια αμοιβαία βιώσιμη λύση».