Η συμφωνία- γέφυρα είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης όπως επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «στόχος μας είναι τα τεχνικά κλιμάκια να καταλήξουν μέσα στο Σαββατοκύριακο σε μια συμφωνία που θα πάει τη Δευτέρα το μεσημέρι στο EuroWorkingGroup, και στη συνέχεια στο Eurogroup, και να έχουμε μια συμφωνία – γέφυρα». 

«Αυτές τις τρεις ημέρες θα παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις, τις προτάσεις μας στο δημοσιονομικό επίπεδο, αλλά και στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης» σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του προέδρου του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ότι «η Ελλάδα πρέπει να φέρει ισοδύναμα για τα μέτρα που θέλει να αποσύρει ως αντικοινωνικά», ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι τα μέτρα άμεσης εφαρμογής δεν συζητούνται. Είπε επίσης ότι τρόπος που θα γίνεται η αξιολόγηση της Ελλάδος είναι υπό συζήτηση. «Καλό είναι να υπάρχει αξιολόγηση, αλλά να μην προσβάλλει την εθνική και λαϊκή κυριαρχία» τόνισε. 

Τέλος ο κ. Σακελλαρίδης διευκρίνισε πως «εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε κυβίστηση. Αυτό που λέμεείναι πολύ διαφορετικό από το υφιστάμενο πρόγραμμα».