Διάθεση συμβιβασμού βλέπει ο διεθνής τύπος ανάμεσα σε Ελλάδα και ευρωζώνη ενώ όλοι θέτουν ως ημερομηνία ορόσημο την ερχόμενη Δευτέρα. 

Το Spiegel αναφέρει πως αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της προσεχούς Δευτέρας, δεν αποκλείεται ακόμη και έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. Με τίτλο «Ελλάδα και Eurogroup: Στο δρόμο της σύγκρουσης» επισημαίνει πως αν μέχρι τη Δευτέρα, η μία πλευρά δεν έχει υποχωρήσει - τότε είναι πιο ορατός ο κίνδυνος από ποτέ μιας ανεξέλεγκτης εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.

Η Die Welt ανναφέρει πως «Ο Τσίπρας τελικά διαπραγματεύεται με την τρόικα», προσθέτοντας πως ανοίγει ένας συμβιβασμός στη διαμάχη του χρέους ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι έτοιμος να εξετάσει μαζί με την τρόικα την επέκταση του προγράμματος. 

Το Associated Press αναφέρει ότι μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος μοιάζει να είναι απατηλή. Αναφέρει δε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξακολουθεί να κινείται σε συμφιλιωτικούς και αισιόδοξους τόνους.

Το Reuters επισημαίνει ότι ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το πρόγραμμα διάσωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το Bloomberg πάντως μετέδωσε χθες βράδυ ότι «Ελλάδα και Γερμανία κινούνται προς έναν συμβιβασμό». Η Γερμανία, υποστηρίζει το πρακτορείο που επικαλείται δύο αξιωματούχους του Βερολίνου, δεν θα επιμείνει σε όλα τα δεδομένα του υπάρχοντος προγράμματος. Για όσο το πρόγραμμα παρατείνεται η Γερμανία θα είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις όσον αφορά το ύψος του πλεονάσματος και τους όρους για να υπάρξει εκποίηση κρατικών περιουσιακών στοιχείων. Από την πλευρά της η Ελλάδα ετοιμάζεται να δεσμευθεί σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα αρκεί αυτό να είναι μικρότερο του 4% του ΑΕΠ σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους. 

Οι Financial Times αναφέρονται στις προσπάθειες του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να ισχυροποιήσει την αντίσταση στο αντι – ευρωπαϊκό πνεύμα με το να αναζωογονήσει το σχέδιο ολοκλήρωσης της Ευρωζώνης, ενώ το BBC αναφέρεται στην βούληση της  Ανγκελα Μέρκελ να καταλήξει σε μια συμβιβαστική λύση με την ελληνική πλευρά.