Την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας- Ευρωζώνης την Δευτέρα, τόνισε ο γάλλος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σε συνέντευξη στο Europe1.

Σχετικά με το τι προβλέπει για τη συνάντηση του Eurogroup τη Δευτέρα, σημείωσε:

«Η συνάντηση της Δευτέρας θα είναι δύσκολη αλλά αποφασιστική, διότι αφορά την εξασφάλιση των μελλοντικών χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας. Θα πρέπει να βρεθεί μια συμφωνία και δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης ή μη.

Είναι απαραίτητη η χρήση της ίδιας γλώσσας παντού και είναι απαραίτητη μια συμφωνία που να βασίζεται στην ευρωπαϊκή λογική. Αυτή η λογική είναι ο σεβασμός των δεσμεύσεων αλλά και συγχρόνως ο σεβασμός στη Δημοκρατία, να ακούμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από αλλαγές, οι οποίες όμως θα πρέπει να γίνουν μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Είναι μια πρόκληση αποφασιστική, κεντρική και κρίσιμη που θα είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων της Δευτέρας. Η πρόκληση αυτή είναι πολύ σημαντική για την Ελλάδα και για την ευρωζώνη. Εγώ είμαι αισιόδοξος, γιατί εύχομαι να βρούμε μια συμφωνία, η οποία είναι δυνατή».

 Στο ερώτημα δημοσιογράφου, πως βλέπει το γεγονός ότι μέλη της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνουν ότι εάν δεν βοηθήσει η Ευρώπη θα στραφούν προς Κίνα ή Μόσχα, ο Επίτροπος δήλωσε:

«Εγώ δεν σκέπτομαι με αυτόν τον τρόπο, ούτε για «grexit». Η θέση της Ελλάδας είναι φυσικά εντός της ευρωζώνης και υπάρχουν στην ευρωζώνη τα απαραίτητα εργαλεία για να χρηματοδοτηθεί, με την προϋπόθεση πάντα του σεβασμού των υποχρεώσεών της».