Η στρατηγική και οι στόχοι της κυβέρνησης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup

Η στρατηγική και οι στόχοι της κυβέρνησης ενόψει του κρίσιμου Eurogroup

Γράφει ο Παναγιώτης Τζαννετάτος

Aπολογισμό των διεθνών επαφών και χάραξη στρατηγικής ενόψει του κομβικού Eurogroup της Δευτέρας περιελάμβανε η έκτακτη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μέσα στο Σαββατοκύριακο θα εντατικοποιηθούν οι προσπάθεις του πρωθυπουργού για να «κλειδώσουν» οι ήδη υπάρχουσες συμμαχίες με χώρες της Ε.Ε. και να δημιουργηθούν, όσο είναι εφικτό, νέες.

Στην κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να βρεθεί λύση τη Δευτέρα, ενώ βασική της επιδίωξη είναι να υπάρξει μια συμφωνία που να της δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει στην υλοποίηση του πυρήνα του προγράμματός της. 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αναλυτική ενημέρωση  για το τι συνάντησαν στις διεθνείς επαφές τους ο κ. Τσίπρας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς.

Υπάρχουν δύο βασικά συμπεράσματα από αυτές, ότι το κλίμα καταστροφής που επιχειρήθηκε το προηγούμενο διάστημα δεν πέρασε και η μετατόπιση του άξονα της συζήτησης από το ισχύον στο νέο πρόγραμμα.

 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο