current views are: 1

13 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση18:15

Έκτακτη συνάντηση Σόιμπλε – Μέρκελ για την Ελλάδα

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν αύριο η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Δημοσίευση 18:15’
αρθρο-newpost

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν αύριο η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών.

Έκτακτη σύσκεψη θα πραγματοποιήσουν αύριο η Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ με τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφγκαν Σόιμπλε με επίκεντρο την Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega. 

Επισήμως το Βερολίνο αρνείται να επιβεβαιώσει ή να διεψεύσει την πληροφορία, καθώς προσπάθησε να κρατήσει κρυφή τη συνάντηση, Ωστόσο, γερμανοί δημοσιογράφοι γνωστοποίησαν την είδηση. 

Κυβερνητικές πηγές της Γερμανίας τονίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και τους εταίρου, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, αναμένονται δύσκολες και σκληρές, ενώ το Βερολίνο επιμένει να θέτει ως δέουσα λύση την παράταση του ισχύοντος προγράμματος. Νωρίτερα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε απαιδιόδοξος για την εξέλιξη των συνομιλιών, τονίζοντας ότι δύσκολα θα επιτευχθεί συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας. 

Πληροφορίες από τη Γερμανία αναφέρουν ότι σε περίπτωση που εγκριθεί η παράταση του προγράμματος, αυτό θα πρέπει να περάσει από τη γερμανική Βουλή και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα επιχειρήσει να πείσει τα κόμματα και κυρίως της Μέρκελ που εκφράζει ενστάσεις, να το ψηφίσουν. 

Την ίδια ώρα, οι πιέσεις συνεχίζονται προς την ελληνική κυβέρνηση, με τη συζήτηση για Grexit να επανέρχεται ζωηρά στο ροσκήνιο των γερμανικών ΜΜΕ. Το Spiegel δημοσιεύει το ακραίο σενάριο περί διπλής αποχώρησης της Ελλάδας και της Κύπρου από το ευρώ, η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη από την ευρωζώνη.

 

 


σχετικα αρθρα