Επιμέλεια: Ντίνα Καραμάνου


Η χαρά του φωτογράφου ήταν η εβδομάδα που πέρασε.

Πλούσια σε συζητήσεις, συναντήσεις, διαπραγματεύσεις και πρωτιές.

Η πρώτη του Τσίπρα στην Ευρώπη, η πρώτη του Βαρουφάκη στο Eurogroup, η πρώτη της νέας κυβέρνησης στη Βουλή.

Και μέσα σε όλα αυτά, η προσπάθεια, εντός και εκτός των τειχών, να ακολουθήσουν όλοι τη... φρέσκια πνοή που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική ζωή- και στα ενδυματολογικά πρωτόκολλα-της Ευρώπης.

Τον τόνο έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, με το μεταξωτό φουλάρι του στη Σύνοδο Κορυφής.

Δεν τον έκαναν να φορέσει γραβάτα, όμως με το μωβ/μπλε φουλάρι του και το μαντηλάκι στο πέτο, ο έλληνας πρωθυπουργός... «έκλεισε» στόματα.

Και ενθουσιασμένος «ανέβασε» στο twitter την «οικογενειακή» φωτογραφία των ευρωπαίων ηγετών, με το σχόλιο «Για πρώτη φορά η @europeanleft εκπροσωπείται στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης»


Ντυμένη στα πέτσινα και με το πιο πλατύ χαμόγελό της μόνιμο... σχεδόν δεν «ξεκόλλησε» από το πλάι του Γιάννη Βαρουφάκη, κατά το έκτακτο Eurogroup της Τετάρτης. Κι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, όμως, ξεχώρισε για την άνεση με την οποία έφερε το burberry κασκόλ του, το οποίο έχει σχολιαστεί θετικά από όλους. Η παρουσία του θεωρήθηκε ιδιαίτερα κομψή και ακόμα και ο πολύς κύριος Σόιμπλε έκανε δηλώσεις... παραδοχής


Είχε προηγηθεί η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις και η παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη  νέα κυβέρνηση.Εκεί που ο Αντώνης Σαμαράς, προκάλεσε το γέλιο στο σώμα-και στα κυβερνητικά έδρανα- όταν, κατά την ομιλία του, μιμήθηκε εκείνο το περιβόητο «Ουάου» του Γιάννη Βαρουφάκη.