Για παράλογες και αντικοινωνικές απαιτήσεις της τρόικας», που «δεν μπορούν πλέον να εκτελούνται by the book από τη νέα ελληνική κυβέρνηση» κάνει λόγο ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Έχοντας συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά το κρίσιμο διήμερο των επαφών του στις Βρυξέλλες, ο κ. Παππάς αποτιμά τις συζητήσεις σημειώνοντας ότι «οι Ευρωπαίοι αντιλήφθηκαν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουν φωνή και βήμα στις διαπραγματεύσεις και δεν θα δεχθούν υποτακτικά πιέσεις και νουθεσίες».

Ο κ. Παππάς επαναδιατυπώνει τη βούληση της κυβέρνησης να εφαρμόσει όλα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό, πλην όμως, όπως τονίζει, «αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό επί του παρόντος είναι να πετύχουμε μια θετική έκβαση στη διαπραγμάτευση, ώστε να ανακουφιστεί η ελληνική οικονομία από το νέφος της αβεβαιότητας και της λιτότητας, που προκαλούν τάσεις απο-επένδυσης, οικονομικής στασιμότητας και υψηλής ανεργίας».

Σχετικά με την πορεία της δημόσιας τηλεόρασης, ο υπουργός σημειώνει πως «η κυβέρνηση τιμά τον αγώνα των εργαζομένων και ταυτόχρονα δεν εκδικείται» και εξηγεί πως «η μετάβαση στον νέο φορέα της ΕΡΤ θα γίνει με ομαλό τρόπο, χωρίς ρεβανσισμούς ή διαδικασίες αποκλεισμού και φιλολογίες για το ποιος φταίει ή δεν φταίει».