Για τις εσωκομματικές εξελίξεις της ΝΔ μίλησε η Μαριέττα Γιαννάκου, σε συνέντευξή της στον Real fm, αφήνοντας αιχμές εναντίον του Αντώνη Σαμαρά.

Στο ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας είπε ότι «το θέμα μας δεν είναι να φύγει ο Σαμαράς και να μας έρθει ένας άλλος Σαμαράς. Πρέπει να κατανοηθεί και από τον ίδιο τον κ. Σαμαρά ότι πρέπει να αλλάξουν τα πράγματα», ενώ εξαπέλυσε επίθεση σε μια «μικρή ομαδούλα η οποία αποφασίζει και στρέφει το κόμμα προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση». 

«Η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να γίνει ένα ευρωπαϊκό και Δημοκρατικό κόμμα, δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που οι πάντες διορίζονται. Δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα που αποφασίζουν 2-3 άνθρωποι», είπε χαρακτηριστικά η Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ υποστήριξε ότι και τα πέντε χρόνια που ήταν επικεφαλής των ευρωβουλευτών, «ποτέ δεν με ρώτησε κανείς και για τίποτα. Δεν με ρώτησαν καν για το νομοσχέδιο της κ. Διαμαντοπούλου».

«Δεν υπήρξε καμία ματαίωση του ραντεβού με τον Κώστα Καραμανλή. Αυτό το είπαν φαίνεται γιατί περίμεναν διάφορα κανάλια έξω από το γραφείο του κ. Καραμανλή. Το ραντεβού θα γίνει», δήλωσε η κ. Γιαννάκου και τόνισε ότι «πρέπει να εκφραστεί η ανησυχία για τον τόπο και για τη Νέα Δημοκρατία σε έναν άνθρωπο, ο οποίος είναι αποδεκτός από όλους».