Λύση «έστω και στο και 5'» και αμοιβαία σύγκλιση με τους εταίρους προαναγγέλλει ο Γιάνης Βαρουφάκης με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής.

Όπως επισημαίνει, «όλοι θα κάνουμε το καθήκον μας ώστε να μην υπάρξει κανένα ζήτημα που να υπονομεύσει την ενότητα της Ευρωζώνης».

O υπουργός Οικονομικών δηλώνει ανοιχτός στις καλές ιδέες των εταίρων μας και «πεπεισμένος ότι η Ευρώπη ξέρει να παράγει έντιμες συμφωνίες μέσα από έντιμες διαφωνίες». Όπως αναφέρει «οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν δώσει ένα σημαντικό βαθμό αισιοδοξίας», ενώ σημειώνει ότι κυβέρνηση και εταίροι έχουν ήδη συμφωνήσει σε πολλά ζητήματα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης διαμηνύει τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα εργασιακά, τις ιδιωτικοποιήσεις και τους δημοσιονομικούς στόχους.

Συγκεκριμένα, για τις ιδιωτικοποιήσεις λέει ότι «θέλουμε να περάσουμε από τη λογική της εκποίησης σε εξευτελιστικές τιμές, στη λογική της ανάπτυξης σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ξένους επενδύτες».

Τέλος, τονίζει ότι «η ΕΚΤ αναγνωρίζει ότι το τραπεζικό σύστημα δεν έχει κανένα πρόβλημα, ενώ αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου, δηλώνει ότι «Plan B σε μία αμοιβαίως επωφελή συμφωνία δεν υπάρχει», επισημαίνοντας ότι «η διαπραγμάτευση γίνεται με ειλικρίνεια και χωρίς ίχνος μπλόφας».