Για τη σταθερή πρόθεση της Ελλάδας να έλθει σε συμφωνία με τους εταίρους της στην ΕΕ προκειμένου να εγκριθεί το νέο ελληνικό πρόγραμμα που θα θέσει τέλος στη λιτότητα ενημέρωσε ο Νίκος Κοτζιάς τον Τζον Κέρι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ του Σαββάτου. 

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στους στόχους της να τερματιστεί η λιτότητα και να υλοποιηθούν αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας. 

Ο κ. Kerry επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ευόδωση των προσπαθειών της Ελλάδας με τους Ευρωπαίους εταίρους της και για την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος εξόδου από την κρίση.

Κατά τη συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Ουκρανία, υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας του Μίνσκ και της εκεχειρίας η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από σήμερα τα μεσάνυχτα. Επιπλέον, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις σχέσεις με τη Ρωσία, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη Μόσχα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του για την πρόσφατη πρωτοβουλία περί της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, η οποία συζητήθηκε κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες την παρελθούσα Δευτέρα (09/02/2015).