current views are: 2

15 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση11:48

Οι γαλάζιες ομάδες οργανώνονται από τους «σαμαροφύλακες» μέχρι τους 40άρηδες

«Είναι η μικρότερη Κ.Ο. της ΝΔ από το 1974 και μετά» είπε το βράδυ της εκλογικής ήττας της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας αποτυπώνοντας ένα από τα προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Δημοσίευση 11:48’
αρθρο-newpost

«Είναι η μικρότερη Κ.Ο. της ΝΔ από το 1974 και μετά» είπε το βράδυ της εκλογικής ήττας της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας αποτυπώνοντας ένα από τα προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

«Είναι η μικρότερη Κ.Ο. της ΝΔ από το 1974 και μετά» είπε το βράδυ της εκλογικής ήττας της ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας αποτυπώνοντας ένα από τα προβλήματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Την προσεχή Πέμπτη αναμένεται μια θυελλώδης συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ και ήδη οι διάφορες ομάδες «οργανώνονται» και θα φανεί αν θα οδηγηθούμε σε πολιτική σύγκρουση.

Ήδη, η «προεδρική φρουρά», όπως μεταδίδεται είναι έτοιμη να δώσει μάχη για να υπερασπισθεί τον πρόεδρο του κόμματος Αντώνη Σαμαρά με μπροστάρηδες τους Μάκη Βορίδη, Άδωνι Γεωργιάδη και Δημήτρη Σταμάτη, ενώ στην ομάδα ανήκουν η Αννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Θανάσης Μπούρας, ο Γιώργος Στύλιος, ο Χρήστος Κέλλας, ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Κώστας Βλάσσης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Νότης Μηταράκης, Γιάννης Βρούτσης, Κώστας Σκρέκας, Κώστας Καραγκούνης, Θόδωρος Φορτσάκης και Βασίλης Οικονόμου.

Στη σφαίρα επιρροής της ευρύτερης ομάδας της οικογένειας Μητσοτάκη (Ντόρα Μπακογιάννη και Κυριάκος Μητσοτάκης), είναι οι Λευτέρης Αυγενάκης, Κωστής Χατζηδάκης, Σοφία Βούλτεψη, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Νίκος Παναγιωτόπουλος κ.α.

Υπάρχει η γενιά των 40άρηδων, η οποία δεν έχει κοινό βηματισμό και σαφή στρατηγική. Σε αυτήν εντάσσονται οι Βασίλης Κικίλιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Μάριος Σαλμάς, Σίμος Κεδίκογλου, Κώστας Κουκοδήμος, Χρίστος Δήμας, Στ. Γιαννάκης, κ.α., ενώ αυτόνομη παρουσία έχουν και άλλα στελέχη της παλαιότερης γενιάς, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης που διατηρεί άριστη σχέση με τον Κ.Καραμανλή.

Υπάρχει βεβαίως και η πανίσχυρη ομάδα των βουλευτών που ομνύουν πίστη στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος δεν είναι υπέρ των ομαδοποιήσεων, αλλά είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή είναι η πιο συγκροτημένη πτέρυγα με τα περισσότερα μέλη, τα οποία είναι μεταξύ άλλων οι εξής βουλευτές: Γ. Κουμουτσάκος, Αννα Καραμανλή, Γ. Βλάχος, Γ. Ανδριανός, Ευ. Μπασιάκος, Τ. Κοψαχείλης, Δ. Κυριαζίδης, Μ. Κόνσολας, Αν. Δημοσχάκης, Κ. Γκιουλέκας, Στ. Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Θ. Καράογλου, Σ. Αναστασιάδης, Κ. Τσιάρας, Γ. Γεωργαντάς, Γ. Κασαπίδης, Θ. Δαβάκης, Μ. Χαρακόπουλος, Αλ. Κοντός, Ευ. Στυλιανίδης, Κωστής Αχ. Καραμανλής, Χρ. Σταϊκούρας και Γ. Βαγιωνάς.

Βέβαια η επιρροή του Κώστα Καραμανλή υπερβαίνει αυτούς που δηλώνουν «καραμανλικοί» τόσο εντός όσο και εκτός της Νέας Δημοκρατίας. 


σχετικα αρθρα