Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Και τώρα Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι πρέπει να ανακοινώσει την πρότασή του για τον νέο ένοικο της Ηρώδου του Αττικού.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα, αυτό δήλωσε, μιλώντας στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΪ και τον Τάκη Χατζή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Και επιβεβαίωσε ότι σήμερα το βράδυ θα ανακοινωθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το πρόσωπο που θα είναι υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Ωστόσο θεωρείται σίγουρο ότι ο κ. Τσίπρας βάζοντας έστω και προσωρινά στην άκρη την αγωνία για το Συμβούλιο του Eurogroup τη Δευτέρα θα έχει επικοινωνία με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία και επιθυμεί να ενημερώσει τόσο για την διαπραγμάτευση με τους Ευρωπαίους εταίρους όσο και για τις προθέσεις του αναφορικά με την επιλογή του προτεινόμενου προσώπου για την Προεδρία.

Πηγές από το Μαξίμου δείχνουν προς την κατεύθυνση του νυν Επιτρόπου, Δημήτρη Αβραμόπουλου. Αν και υπήρξε έντονη φημολογία σχετικά με αντιδράσεις από τις Βρυξέλλες καθώς ο κ. Αβραμόπουλος έχει ισχυρό χαρτοφυλάκιο στο κολέγιο των επιτρόπων σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκαν καθώς ακόμα και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Γιούνκερ εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια στην πιθανότητα αυτής της επιλογής.

Θα θεωρούνταν έκπληξη το να υπάρξει άλλη υποψηφιότητα πλην αυτής του Δημήτρη Αβραμόπουλου αναφέρουν πρόσωπα που γνωρίζουν τις σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Η εκλογή αναμένεται να γίνει εντός της ερχόμενης εβδομάδας.