Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Απίθανη θεωρεί η κυβέρνηση την πιθανότητα να υπάρξει σύγκλιση στην αποψινή συνεδρίαση του Eurogroup και μεταθέτει τις ελπίδες της για επίτευξη συμφωνίας για την επόμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού οργάνου έως το τέλος της εβδομάδας.

Κυβερνητικές πηγές ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός  μιλούν για μία πολύ δύσκολη συνεδρίαση και σχεδόν αποκλείουν την δυνατότητα να επιτευχθεί συμφωνία καθώς από τα μέχρι τώρα δεδομένα δεν διαπιστώνεται ταύτιση σε κεντρικά σημεία, όπως για παράδειγμα τους στόχους για την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος. 

Το Μαξίμου ορίζει τις δικές του κόκκινες γραμμές και επισημαίνει ότι τα εργασιακά αλλά και ιδιωτικοποιήσεις βρίσκονται σε πρώτη  προτεραιότητα ως προς τις διεκδικήσεις της ελληνικής πλευράς. 

Εννοείται βεβαίως ότι το βασικό αίτημα της κυβέρνησης επικεντρώνεται στο να κλειδώσει η περίφημη συμφωνία -γέφυρα με ορίζοντα το καλοκαίρι χωρίς ωστόσο να μπαίνει σε συζήτηση για παράταση του Μνημονίου. 

Πηγές από το Μαξίμου διευκρινίζουν ότι τα τεχνικά κλιμάκια που συνεργάστηκαν στις Βρυξέλλες και ολοκλήρωσαν τις εργασίες τους το βράδυ του Σαββάτου αναζητούσαν συμπτώσεις ή πιθανές αποκλίσεις και όχι ισοδύναμα μέτρα. Κι αυτό διότι ο ρόλος των κλιμακίων δεν ήταν να κάνουν διαπραγμάτευση μεταξύ τους αλλά απλούστατα να βρουν στοιχεία στα οποία μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος προκειμένου να προχωρήσουν οι διαβουλεύσεις για την συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών.