Δεν αποσύρεται από το τραπέζι το ενδεχόμενο μη έναρξης του πρωταθλήματος, επισήμανε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος,  με αφορμή τα επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου.

    Ο υπουργός Πολιτισμού τάχθηκε κατά του ενδεχομένου μη συμμετοχής των ελληνικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις επισημαίνοντας ότι η πολιτεία έχει ακόμη εργαλεία για να χρησιμοποιήσει προς την αντιμετώπιση της βίας και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «δεν πρέπει να καταστρέψουμε το ελληνικό ποδόσφαιρο, επειδή δεν μπορούμε να σταματήσουμε 300 ανθρώπους να μπαίνουν στο γήπεδο».

    Ο κ. Γερουλάνος, είπε ότι η ΕΠΟ οφείλει να λάβει δύσκολες αποφάσεις και αυστηρά μέτρα. «Είναι απαράβατος κανόνας, εάν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε για να δούμε αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν θα πάρουν και εκείνοι αυτό που θέλουν», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι πάρα πολλά ξεκινούν από την ατιμωρησία και είναι συνδεδεμένα με τις χαμηλές ποινές προς εκείνους που παραβαίνουν τους κανόνες.

    «Η χρηματοδότηση θα είναι εργαλείο που θα χρησιμοποιήσουμε σε όλες τους τις διαστάσεις για να πετύχουμε την αυστηροποίηση που θέλουμε. Δεν μπορούν να συνεχίζουν οι ομάδες να κάνουν αυτά που κάνουν και να συνεχίζουν να χρηματοδοτούνται από το ελληνικό κράτος», είπε ο υπουργός, ενώ επέμεινε στην ύπαρξη εργαλείων, τα οποία δεν είχαν χρησιμοποιηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

    «Δεν έχουμε εξαντλήσει τα όριά μας, το σύνολο των εργαλείων, δεν μιλάμε μόνο για τα χρήματα, αλλά και για τα δημόσια γήπεδα, για την κάλυψη από τη δημόσια τηλεόραση, αυτά είναι όλα εργαλεία στα χέρια της πολιτείας που πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν φέτος (...) Αυτά τα εργαλεία πιστεύουμε ότι μπορούν να μας πάνε πολύ μακριά. Προφανώς, οι επιλογές (σ.σ. διακοπή πρωταθλήματος κλπ), είναι ακόμη πάνω στο τραπέζι. Απλά να ξέρουμε ότι θα πονέσουν όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, ακόμη και αυτούς που δεν φταινε, ενώ αυτά που αναφέρω, είναι στοχευμένα σε εκείνους που κάνουν τα επεισόδια», σημείωσε ο κ. Γερουλάνος.