Επίθεση κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξαπέλυσε η εκπρόσωπος τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή τις δηλώσεις του για την Ελλάδα. 

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σόιμπλε, αναφερόμενος στα πανευρωπαϊκά κοινωνικά προγράμματα που προτείνει η ελληνική πλευρά, τόνισε ότι δεν τίθενται σε συζήτηση και τα χαρακτήρισε «χάσιμο χρόνου», προσθέτοντας ότι λυπάται για τους Έλληνες.

Εννοεί, προφανώς, ότι η ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας και οι άλλες χώρες της Ε.Ε. τον αφήνουν αδιάφορο», αναφέρει η κ. Χρυσοβελώνη και προσθέτει:  

«Του υπενθυμίζουμε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου, με σύμμαχο την προηγούμενη, μνημονιακών προδιαγραφών, κυβέρνηση έφεραν τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες σε κατάσταση λύπησης και τους οδήγησαν στην απόλυτη εξαθλίωση.

Τώρα σε ό,τι αφορά στο σχόλιο περί ανευθυνότητας της παρούσας κυβέρνησης, προφανώς ο κ. Σόιμπλε ενοχλείται από την αποφασιστικότητα και τη δυναμική παρουσία της Ελλάδας στις κρίσιμες για τη χώρα μας διαπραγματεύσεις. Επιπλέον, αγνοεί τη βούληση του ελληνικού λαού και το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών.

Αντί ο κ. Σόιμπλε να προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις θα ήταν προτιμότερο να μας απαντήσει τι έπραξε η Γερμανία για την υπόθεση της Siemens και του Χριστοφοράκου, ο οποίος απολαμβάνει της ασυλίας του γερμανικού κράτους».