Ο γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δεν αποκλείει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, επεσήμανε πολιτική συντάκτρια, διαπιστευμένη στο Ελιζέ, που μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

Πιο συγκεκριμένα, η Καρολίν Ρου δήλωσε:

Η υπόθεση είναι ξεκάθαρα πάνω στο τραπέζι. Είτε είναι στις Βρυξέλλες είτε σε υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια το ερώτημα τίθεται με σοβαρότητα και μπορώ να σας πώ ότι ο πρόεδρος ο ίδιος φαντάζεται αυτό το σενάριο. Μου εκμυστηρεύθηκε πριν απο μερικές ημέρες ότι πριν απο πέντε χρόνια έαν η Ελλάδα έβγαινε απο την Ευρωζώνη αυτό θα είχε παρασύρει την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία. Σήμερα λέει ο Φρανσουά Ολαντ δεν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Πιο ξεκάθαρα η Ευρώπη είναι έτοιμη να το αντιμετωπίσει.

Αναφερόμενη στον έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη τόνισε ότι είναι καθηγητής Οικονομίας και «έχει την τάση να θέλει να δίνει μαθήματα και αυτό μπορώ να σας πως ότι δεν αρέσει ούτε στην Ευρωπαική Επιτροπή ούτε στους υπουργούς».

«Εκείνο που η Ευρωπαική Επιτροπή περιμένει απο την ομάδα του Τσίπρα είναι να τιμήσει χονδρικά τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν απο τους προκατοχους του. Είναι ο κανόνας. Έτσι γίνεται. Κι εδώ είναι που υπάρχει εμπλοκή», ανέφερε η δημοσιογράφος.