Συνεδρίασε το μεσημέρι σε αίθουσα της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του «Ποταμιού» με κύριο αντικείμενο, την υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Η συνεδρίαση είχε καθοριστεί πριν από τη χθεσινή αναβολή της ανακοίνωσης της κυβέρνησης για το πρόσωπο που θα προτείνει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι βουλευτές του «Ποταμιού» αποφάσισαν να εξετάσουν την υποψηφιότητα που θα ανακοινώσει αύριο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και εφόσον συμφωνούν θα τη στηρίξουν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε μεταξύ άλλων, συνοψίζοντας τη συζήτηση: «....αν μας αρέσει η πρόταση της κυβέρνησης για Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα την ψηφίσουμε, διαφορετικά θα φέρουμε δική μας πρόταση» .

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, τον λόγο πήραν όλοι οι βουλευτές και τελικά συμφώνησαν να συνεννοηθούν, μετά την ανακοίνωση της κυβερνητικής πρότασης ηλεκτρονικά, για να την εγκρίνουν ή όχι, ενώ στην περίπτωση που δεν εγκριθεί, να καταλήξουν σε πρόταση του «Ποταμιού» με κριτήρια την καταξίωση, το εγνωσμένο κύρος και όχι απαραίτητα, ο υποψήφιος να είναι πολιτικό πρόσωπο.