Ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑ William B. εξέδωσε ο ανακριτής, Δημήτρης Φούκας, που χειρίζεται την υπόθεση των υποκλοπών σε βάρος του Κώστα Καραμανλή και μελών της τότε κυβέρνησης. 

Πρόκειται για τον βασικό πρωταγωνιστή του μεγάλου σκανδάλου των υποκλοπών σε βάρος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, από την έως τώρα έρευνα των Αρχών, προκύπτει ότι ο 65χρονος κατηγορούμενος ήταν εκείνος που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές, ενώ πηγαινοερχόταν στις ΗΠΑ έως τον Μάρτιο του 2005, δηλαδή το διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος είχε στο παρελθόν συνεργασία με τις ελληνικές υπηρεσίες, κυρίως σε θέματα αντιμετώπισης τρομοκρατίας με χαρακτηριστική τη συμμετοχή του σε επιχείρηση με την κωδική ονομασία «δίχτυ», η οποία αφορούσε στην απομάκρυνση μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών από την πρεσβεία του Ιράκ το 2003. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περασμένο καλοκαίρι ο δικηγόρος του υπαλλήλου της πρεσβείας των ΗΠΑ είχε έρθει σε επαφή με τον ανακριτή Δημήτρη Φούκα, προκειμένου να τον ενημερώσει ότι ο εντολέας του πρόκειται να προσέλθει και να συνεργαστεί στην ανάκριση, δίνοντας ενδεχομένως χρήσιμες πληροφορίες. Ωστόσο δεν προσήλθε ποτέ στον ανακριτή.

Έκτοτε ο ανακριτής συγκέντρωσε και άλλα στοιχεία, τα οποία οδήγησαν στον εντοπισμό κτιρίου στα νότια προάστια, όπου είχε τοποθετηθεί κεραία από τους δράστες των υποκλοπών και προφανώς ήταν το «στρατηγείο» τους. 

Στο ίδιο σημείο φαίνεται να λειτουργούσε στο παρελθόν και δεύτερη κεραία, η οποία ήταν, όπως εκτιμάται, κεραία υποδοχής πληροφοριών.

Παράλληλα, ελέγχεται - σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- πιθανή εμπλοκή του και στο σχέδιο «Πυθία», που φέρεται να αφορούσε σε σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.