current views are: 1

16 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση13:32

Süddeutsche Zeitung για εταίρους: «Μόνο απειλούν»

Με τίτλο «Απειλούν μόνο» σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στο σκηνικό της διαπραγμάτευσης.

Δημοσίευση 13:32’
αρθρο-newpost

Με τίτλο «Απειλούν μόνο» σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung αναφέρεται στο σκηνικό της διαπραγμάτευσης.

Με τίτλο «Απειλούν μόνο», σχόλιο της γερμανικής εφημερίδας Süddeutsche Zeitung σημειώνει ότι «δεν θα ήταν ασυνήθιστο οι ευρωπαίοι εταίροι τη Δευτέρα να μαζέψουν τις μαξιμαλιστικές θέσεις τους» τονίζοντας ότι το σκηνικό των απειλών περί Grexit ακούγεται δραμματικό, αλλά «στήνεται και ξεστήνεται» συνεχώς στα πέντε χρόνια της κρίσης.

«Για άλλη μια φορά το μέλλον της Ελλάδας βρίσκεται ενώπιον μιας καταληκτικής ημερομηνίας. Αυτή τη Δευτέρα θα πρέπει η κυβέρνηση στην Αθήνα και οι ευρωπαίοι εταίροι να συμφωνήσουν για την παράταση του δανειοληπτικού προγράμματος. Εάν δεν σταθεί δυνατόν, η διαχείριση του προγράμματος θα βυθιστεί στο χάος και η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει» τονίζει η εφημερίδα.

Και καταλήγει:

«Το πιθανότερο είναι οι εταίροι να παρουσιάσουν τις θέσεις τους σε μια επόμενη καταληκτική συνάντηση. Το πόκερ για την οικονομική βοήθεια θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία στιγμή. Η ώρα, όμως, θα σημάνει όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, κλείσει την κάνουλα των χρημάτων και το ευρώ τελειώσει για την Αθήνα».


σχετικα αρθρα