«Ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να διευκολύνει τις διαδικασίες και να οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία σε συνέδριο», δήλωσε η Φάνη Πάλλη-Πετραλιά σε συνέντευξή της στον Βήμα FM.

Η κυρία Πετραλιά είπε ότι η ΝΔ υπέστη μια βαριά ήττα στις εκλογές, εξηγώντας ότι «έχασε διότι απεδείχθη ότι οι πολιτικές τις οποίες ακολούθησε, με αποκορύφωμα τον ΕΝΦΙΑ, δημιούργησαν κι έφεραν το αποτέλεσμα των εκλογών». 

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας είπε: «Θεωρώ ότι ήδη έχει αρχίσει η διαδικασία. Θεωρώ ότι ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να διευκολύνει και να ξεκινήσει εκείνος τις διαδικασίες, να πάμε σ' ένα Συνέδριο».

Απαντώντας στο ερώτημα εάν θα πρέπει να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Βεβαίως. Θεωρώ ότι δεν έχει δώσει δείγματα κανένας, για πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια, γιατί πάντα υπήρχαν οι δελφίνοι, οι λεγόμενοι. Αυτή τη στιγμή δεν θα μπορούσα να πω ότι κάποιος έχει ένα προβάδισμα ως δελφίνος, κάποιος ή κάποια.

Ερ.: Άρα λέτε πως ο Σαμαράς θα πρέπει να παραιτηθεί;

Εγώ λέω ότι ο Σαμαράς πρέπει να ξεκινήσει τις διαδικασίες εκείνες με συνέδρια κλπ. που θα οδηγήσουν σαφώς στην εκλογή ενός νέου αρχηγού.

Για τον Κώστα Καραμανλή είπε: «Ο Καραμανλής είναι βέβαιο ότι δεν θέλει να παίξει ρόλο. Πρέπει να σας πω, ότι τον Καραμανλή τον συναντούμε πάρα πολύς κόσμος, πάρα πολύ καιρό. Η επαφή υπάρχει».