Για ρευστή και ασταθή κατάσταση έκανε λόγο ο πρώην βουλευτής και υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Παναγιωτόπουλος. 
 
Μιλώντας στον Realfm και την εκπομπή του Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως το «πατριωτικό μας καθήκον είναι να στηρίξουμε την όποια δημοκρατική κυβέρνηση». 
 
Τόνισε ωστόσο πως από την ενημέρωση που έχει από τις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια από ελληνικής πλευράς δεν προσκόμισαν προτάσεις κοστολογημένες και μέχρι στιγμής η συζήτηση είναι σε επίπεδο πολιτικό. 
 
Ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως «η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε μια μεγάλη εθνική προσπάθεια στην οποία βασίζεται σήμερα η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ». 
 
«Η κυβέρνηση η προηγούμενη επιχείρησε μια άλλη πατριωτική προσπάθεια αξιοπρεπή μέσα από έναν άλλο δρόμο», πρόσθεσε. 
 
Άφησε ωστόσο αιχμές για κάποιους υπουργούς που όπως είπε «έβγαιναν στα κανάλια και διαγωνίζονταν ποιος θα απολύσει περισσότερους και αναγόρευαν το μνημόνιο σε ιερό τοτέμ». 
 
Σχετικά με τα δείπνα στη Νέα Δημοκρατία ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε πως «υπάρχουν και αυτά» και πρόσθεσε πως « αυτή η κινητικότητα είναι εύλογη, αλλά δεν θα πρέπει να ευτελισθεί σε μια πασαρέλα ονομάτων και δελφίνων».  
 
Τέλος είπε πως μέσα στη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνονται τρεις τάσεις. «Η μία είναι η  συνέχεια του καραμανλισμού:  ο φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσημο, ισορροπίες στην κοινωνία που να συνδυάζουν την οικονομία της αγοράς με την κοινωνική πολιτική. Η δεύτερη είναι η καθαρά φιλελεύθερη τάση που λάτρεψε το μνημόνιο και η τρίτη είναι η πολύ δεξιά τάση με ακραία πλευρά του λόγου», είπε και απάντησε σε σχετική ερώτηση πως σε αυτήν την τάση δεν ανήκει μόνο ο κ. Βορίδης αλλά και άλλοι.