current views are: 1

16 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση16:00

Κυβέρνηση: Τα μηνύματα στις Βρυξέλλες είναι από «πολύ κακά» έως «ανεκτά»

Εκ διαμέτρου αντίθετες προτάσεις και αντιφατικά μηνύματα λαμβάνει η κυβέρνηση, πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup. 

Δημοσίευση 16:00’
αρθρο-newpost

Εκ διαμέτρου αντίθετες προτάσεις και αντιφατικά μηνύματα λαμβάνει η κυβέρνηση, πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup. 

Εκ διαμέτρου αντίθετες προτάσεις και αντιφατικά μηνύματα λαμβάνει η κυβέρνηση, πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης του Eurogroup

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, διεξάγονται έντονες διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο και τα σενάρια που διακινούνται είναι από «πολύ κακά» έως «ανεκτά», όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά. Όπως διαφάνηκε από δηλώσεις των κ.κ. Σόιμπλε, Σαπέν και Μοσκοβισί, οι εταίροι πιέζουν για παράταση του ισχύοντος προγράμματος, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι αυτό δεν γίνεται δεκτό. 

Η συμφωνία σήμερα διαφαίνεται εξαιρετικά δύσκολη και όλα συντείνουν στο ότι θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας.

Οι προσδοκίες για συμφωνία είναι πολύ χαμηλές και στις δύο πλευρές, σύμφωνα με τα επίσημα μηνύματα και το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στη βελγική πρωτεύουσα. Μέχρι στιγμής, το χάσμα που χωρίζει Ελλάδα και Ευρώπη μοιάζει αγεφύρωτο, ενώ η ατμόσφαιρα βάρυνε ιδιαίτερα το τελευταίο 24ωρο, μετά την αδυναμία να υπάρξει σύγκλιση στις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων στις Βρυξέλλες.

Σκληρή γραμμή εξακολουθεί να τηρεί το Βερολίνο, με πηγές της γερμανικής κυβέρνησης να εκφράζουν δυσαρέσκεια γιατί -όπως σημειώνουν- η ελληνική κυβέρνηση δεν παρουσίασε συγκεκριμένες προτάσεις που να μπορούν να κοστολογηθούν.


σχετικα αρθρα