current views are: 2

16 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση20:26

Σύσκεψη στο Μαξίμου – «Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν τις διαπραγματεύσεις…»

Σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε εκτάκτως ο Πρωθυπουργός.

Δημοσίευση 20:26’
αρθρο-newpost

Σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε εκτάκτως ο Πρωθυπουργός.

Σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες στο Μέγαρο Μαξίμου συγκάλεσε εκτάκτως ο Πρωθυπουργός, για την αποτίμηση των αποτλελεσμάτων του Eurοgroup και την στρατηγική της κυβέρνησης μετά τα νέα δεδομένα.

 «Τις τελευταίες μέρες και ώρες υπήρξε προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών με συνεχείς διαβουλεύσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης με ευρωπαίους ηγέτες και αξιωματούχους» εξηγούν κυβερνητικές πηγές με αφορμή τις αντιδράσεις για τα αποτελέσματα του Eurogroup.

Όπως επισημαίνουν, το κείμενο, που θα αποτελούσε τη βάση συζήτησης στο Eurogroup, και στο οποίο η ελληνική πλευρά ήταν καταρχήν θετική, αντικαταστάθηκε με ένα τελείως διαφορετικό κείμενο που βρισκόταν σε ριζικά αντίθετη κατεύθυνση. Τονίζουν, οι ίδιες πηγές  ότι το κείμενο αυτό ζητούσε την παράταση του Μνημονίου και επισημαίνουν ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορούσε να κάνει αποδεκτό ένα κείμενο που είναι σε πλήρη αντίθεση με την εντολή του ελληνικού λαού». 

«Φαίνεται ότι κάποιοι δεν θέλουν διαπραγματεύσεις και επιμένουν να στηρίζουν ένα πρόγραμμα που έχει αποτύχει» αναφέρουν χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζουν ότι «σε όλη την ευρωπαϊκή ιστορία οι δημοκρατίες απέρριπταν τα τελεσίγραφα. Οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται».

 


σχετικα αρθρα