Τις εξελίξεις στο Eurogroup σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν δέχεται τελεσίγραφα. 

Μιλώντας στο Mega είπε πως «δεν αντιλαμβάνομαι πώς είναι δυνατόν να τίθενται τελεσίγραφα με ένα τρόπο ωμό και σκληρό» και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη σε ένα πράγμα,  σε μια αμοιβαία σταθερή συμφωνία. Για να συμβεί αυτό πρέπει να υπάρχει κοινή συνέναιση για να προκύψει μια κοινή λύση.Ειναι εξαιρετικά ανησυχητικό για την δημοκρατία αυτο που συμβαίνει. Δεν δεχόμαστε τελεσίγραφα. Προσερχόμαστε σε ενα διάλογο για να βρούμε κοινούς στόχους».

Ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε πως «αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι αυτή η διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη δεν θα μπορούσε να λήξει μέσα σε μία εβδομάδα» συνέχισε ο κ. Σακελλαρίδης κάνοντας λόγο για «τζατζαρίσματα» από την πλευρά των Ευρωπαίων. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρόσθεσε πως η ελληνική πλευρά δεν θα ζητήσει παράταση του Μνημονίου καθώς προβλέπει πολιτικές που είναι στον αντίποδα του προεκλογικού μας προγράμματος

«Δεν πρόκειται να συρθούμε από κανέναν με τελεσίγραφα και εκβιασμούς» τόνισε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Επειδή κατηγορηθήκαμε και ως ανεύθυνη κυβέρνηση, δεν θεωρώ ότι είναι υπεύθυνη στάση να γίνονται τέτοιοι χαρακτηρισμοί», επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. 

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε οτιδήποτε θα αποβεί συμφέρον για την ελληνική κοινωνία», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστηρίζοντας ότι το έγγραφο που παρουσίασε στο Eurogroup ο Επίτροπος Μοσκοβισί λάμβανε υπόψιν την ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα. 

Τέλος σχετικά με τα δημοσιεύματα περί απομάκρυνσης Βαρουφάκη, ειπε: «Τα είδα τα δημοσιεύματα, δεν θέλω να πιστεύω ότι κάποια πρεσβεία ή κάποια κυβέρνηση έχει βάλει τέτοιο θέμα».