Με ένα δημοσίευμα κατά της ελληνικής κυβέρνησης και κυρίως κατά των κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη το γερμανικό περιοδικό Spiegel σχολιάζει τις τελευταίες εξελίξεις στο Eurogroup και την αδυναμία να καταλήξει σε συμφωνία μεταξύ εταίρων και ελληνικής πλευράς. 

Το δημοσίευμα με τίτλο «Επανάσταση προ των πυλών» κάνει λόγο για πολύ βαρύ κλίμα και σχολιάζει χαρακτηριστικά ότι μπορεί η ελληνική πλευρά να διαθέτει ευγενή ιδανικά, ωστόσο η διαπραγματευτική τακτική που ακολουθεί είναι λάθος.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο αρθρογράφος Gregor Peter Schmitz «Δυστυχώς η ελληνική κυβέρνηση δεν ενεργεί ιστορικά, ενεργεί δειλά».

Ο ίδιος σχολιάζει και τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη λέγοντας πως λειτουργούν σαν παίκτες του πόκερ που θέλουν το φθηνό χειροκρότημα των πολιτών.

«Οι δύο άντρες όχι μόνο αποζητούν το φθηνό χειροκρότημα των Ελλήνων συμπατριωτών τους, επιπροσθέτως λειτουργούν σαν παίκτες του πόκερ που δεν μπορούν να καταλάβουν ότι μπορούν να τα χάσουν όλα» γράφει χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας ο Gregor Peter Schmitz σχολιάζει και τις στιλιστικές προτιμήσεις των δύο ανδρών:

«Αλέξης και Γιάνης γράφουν τη δική τους ιστορία ως επαναστάτες που θέλουν να καθιερώσουν το δερμάτινο μπουφάν και το ανοιχτό πουκάμισο».