«Όσοι θέλουν -για πολιτικές σκοπιμότητες- να τσαλακώσουν, να ταπεινώσουν την ελληνική κυβέρνηση για να στείλουν ένα μήνυμα με ευρύτερη πανευρωπαϊκή σημασία, να σκεφτούν πιο συνετά και πιο φρόνιμα», επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δήλωσε αισιόδοξος «ότι τις επόμενες μέρες θα βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, ένα έντιμος προωθητικός συμβιβασμός».

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως «κανέναν δεν συμφέρει η ρήξη, γιατί θα είναι επιζήμια όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την ευρωζώνη, ακόμη και για την παγκόσμια οικονομία... Επιδιώκουμε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση προς το συμφέρον όλων, και της Ελλάδας και της ευρωζώνης. Όσοι μιλούν για ρήξη και μάλιστα οριστική βιάζονται. Οι προηγούμενοι είχαν μάθει να υπογράφουν έτοιμα κείμενα, ορισμένοι από αυτούς ομολογούσαν μάλιστα ότι τα ψήφιζαν χωρίς να τα έχουν διαβάσει».

Σε ερώτηση για το κείμενο που παρουσίασε ο επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί στον κ.Βαρουφάκη πριν τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Παπαδημούλης απαντά:

Το κείμενο Μοσκοβισί μπορεί να ήταν ανεπίσημο, αλλά υπάρχει και δείχνει τον δρόμο για μια κοινά αποδεκτή λύση. Πενήντα χρόνια τώρα, η πολιτική ηγεσία αλλά και οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών έχουν αποκτήσει το know-how, έχουν γίνει εξπέρ να βρίσκουν κοινά αποδεκτές συμβιβαστικές λύσεις εκεί που υπάρχουν διαφωνίες. Έχει γίνει ήδη αρκετή προσπάθεια και το συμφέρον όλων είναι να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.