Ο λαός καταψήφισε τα δάνεια δήλωσε ο Μανώλης Γλέζος σημειώνοντας ότι εάν οι δανειστές μας εξωθήσουν εκτός ευρώ «θα βγει σε ζημιά τους».

Μιλώντας στο Mega ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «ο λαός κατεψήφισε τα δάνεια γιατί τα δάνεια όπως έλεγε ο Μένανδρος τους ανθρώπους δούλους ποιεί» και πρόσθεσε τη φράση του Πλούταρχου «το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και της μαλακίας εστί».

Και πρόσθεσε ο κ. Γλέζος:

Δεν θέλω να δυσκολέψω το έργο της κυβέρνησης, θέλω να την υποστηρίξω στην προσπάθεια και να τα κατανοήσουν όλοι και η κυβέρνηση και ο λαός και όλα τα κόμματα οτι αν δεν θέσουμε τέρμα στα δάνεια δεν πρόκειται να προχωρήσει σε τίποτα η χώρα.

Παράλληλα τόνισε, ότι «εάν θεωρούν οι Ευρωπαίοι ότι υπάρχει πρόβλημα για τα δάνεια που μας έδωσαν, δεν έχω καμία αντίρρηση να το συζητήσουμε, εάν αυτοί το βάζουν το θέμα», εκτιμώντας, ωστόσο ότι «για τον κάθε ένα από αυτούς, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, τους έχουμε εξοφλήσει όλους».

Ερωτηείς για το τι θα γίνει εάν η Ευρώπη εξαναγκάσει την Ελλάδα σε έξοδο από το ευρώ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κάτι τέτοιο «σε ζημιά τους θα γίνει, εμείς δεν θέλουμε να βγούμε από το ευρώ. Εάν το κάνουν θα βγει σε ζημιά τους».