current views are: 1

17 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση12:45

ΝΔ: Η κυβέρνηση πήγε χωρίς σχέδιο στο Eurogroup

Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στη Συγγρού εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων της.

Δημοσίευση 12:45’
αρθρο-newpost

Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στη Συγγρού εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων της.

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

Πυρετός συσκέψεων επικρατεί στη Συγγρού εν μέσω των πολιτικών εξελίξεων μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων της.

Σήμερα το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς είχε σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της ΝΔ προκειμένου να γίνει μια πρώτη αποτίμηση της χθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, ενώ αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του κόμματος άτυπο πολιτικό συμβούλιο.

Στην πρωινή σύσκεψη συμμετείχαν ο Χρ. Σταϊκούρας, ο Στ. Παπασταύρου, ο Χρ. Λαζαριδης, ο πρωην υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης και ο πρώην γραμματέας του ΥΠΟΙΚ Αν. Αναστασάτος. 

Όπως ανέφεραν αμέσως μετά πηγές από τη ΝΔ: 

«Με βάση τις επίσημες δηλώσεις η κυβέρνηση δεν είχε προετοιμαστεί το τελευταίο χρόνιο διάστημα, ιδιαίτερα με κείμενα και αριθμούς ούτε καν για το 70-30, προκειμένου να διατυπώσει μια πρόταση στο Eurogroup. Βρεθήκαμε απομονωμένοι. Απέναντι μας ήταν όλοι οι θεσμοί και τα κράτη. Επιδιώξαμε πολιτική διαχείριση ενώ το Eurogroup απαιτεί αριθμούς. Η κυβέρνηση με υπευθυνότητα πρέπει να παραμείνει στη διαπραγμάτευση». 

Όπως επισημαίνουν τα γαλάζια στελέχη, η κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει πίσω στη διαπραγμάτευση, τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά για να βρεθεί λύση και σε αντίθετη περίπτωση αρχίζει να μπαίνει το ερώτημα για το που πάει η χώρα. 

Εντύπωση προκαλεί, όπως λένε από τη ΝΔ, η δήλωση του Κύπριου υπουργού Οικονομικών που μετείχε στο Eurogroup, ότι προτίθετο να βάλει πλάτη στην Ελλάδα αλλά δεν ήξερε τι ζητά η χώρα. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση πήγε χωρίς σχέδιο, γεγονός που είναι άκρως ανησυχητικό. 

Χθες ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε μια πρωτοβουλία κινήσεων για να παραμείνει η χώρα σε ευρωπαϊκή τροχιά, έπειτα από τις χθεσινές δυσάρεστες εξελίξεις στο Eurogroup, όπως έλεγαν οι συνεργάτες του και στο πλαίσιο αυτό επικοινώνησε χθες στις 9 το βράδυ, με τον Σταύρο Θεοδωράκη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας. 

Οι επικοινωνίες αυτές θα συνεχιστούν και σήμερα, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο αρχηγός  της αξιωματικής αντιπολίτευσης χθες αμέσως μόλις έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα από τις Βρυξέλλες, με δημόσια δήλωσή του έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση, να ακολουθήσει με υπευθυνότητα το δρόμο της διαπραγμάτευσης και να μην προχωρήσει σε ρήξη και τινάξει στον αέρα ότι έχει γίνει με κόπο και θυσίες μέχρι σήμερα.


σχετικα αρθρα