Φάιμαν: Κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες από το Grexit

Φάιμαν: Κίνδυνος μετάδοσης σε άλλες χώρες από το Grexit

Δεν επιτρέπεται να παίζει κανείς με μια έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, τόσο εξαιτίας των αρνητικών συνεπειών για τον ελληνικό πληθυσμό, όσο και για τους επαπειλούμενους κινδύνους μετάδοσης για άλλες χώρες, προειδοποίησε ο Βέρνερ Φάιμαν.

Με δηλώσεις του στο εβδομαδιαίο υπουργικό συμβούλιο στη Βιέννη, ο αυστριακός αντικαγκελάριος και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, τόνισε πως «αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει και η ελληνική κυβέρνηση, διότι αμοιβαία προσέγγιση δεν σημαίνει πως ο ένας παραμένει αμετακίνητος και οι άλλοι προσεγγίζουν».

Τόσον ο ίδιος όσο και ο αντικαγκελάριος και αρχηγός του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Ράινχολντ Μιτερλένερ, ζήτησαν στις δηλώσεις τους από τη νέα ελληνική κυβέρνηση να υποβάλει αίτηση για παράταση του προγράμματος βοήθειας, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι συμφωνίες.

Παράλληλα, ο καγκελάριος επισήμανε ότι σήμερα η Ελλάδα πλήττεται από τα υψηλότερα ποσοστά παιδικής φτώχειας στην Ευρώπη και σχεδόν δύο εκατομμύρια νοικοκυριά δεν έχουν ούτε ένα μέλος που να εργάζεται και άρα, όπως είπε, υπάρχουν και για τις δύο πλευρές και για την Ελλάδα και για την ΕΕ, πολύ καλοί και λογικοί λόγοι να υπάρξει προσέγγιση.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο