Σφοδρή επίθεση προς την κυβερνησης εξεπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας τη διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους.

«Θέλουμε να στηρίξουμε μια εθνική διαπραγμάτευση. Αντί όμως να έχουμε ενημέρωση, παρακολουθούμε από την τηλεόραση την κυβέρνηση, να εκλιπαρεί τους Ευρωπαίους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για κάποιες άλλες λέξεις, όχι για την ουσία των θεμάτων» είπε ο κ. Βενιζέλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

«Στο μεταξύ τα οικονομικά δεδομένα επιδεινώνονται. Δεν καταλαβαίνω, γιατί εθελοτυφλούμε ομαδικά. Γιατί κάποιοι παίζουν με τα πιο ευγενικά αισθήματα του ελληνικού λαού» πρόσθεσε και υπογράμμισε:

Η κυβέρνηση λέει δέχομαι παράταση της δανειακής σύμβασης, αλλά όχι παράταση του μνημονίου. Έλεος. Το μνημόνιο είναι η δανειακή σύμβαση. Αυτό που έχει παραταθεί μέχρι 28 Φεβρουαρίου, είναι η δανειακή σύμβαση. Η κυβέρνηση λέγοντας ότι κάνει σκληρή διαπραγμάτευση υποχωρεί και μας πηγαίνει πλησίστια στο μνημόνιο 3, ενώ εμείς είχαμε ετοιμάσει την έξοδο από το μνημόνιο και το πέρασμα στην προληπτική πιστωτική γραμμή για να αναπνεύσει η οικονομία, να έχουμε ανάπτυξη και απασχόληση.