«Να λυπάται τους λαούς που περπατάνε σκυφτοί» απάντησε ο πρωθυπουργός στον κ. Σόιμπλε μέσω της ομιλίας του στην Κ.Ο. του κόμματος για την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στις δηλώσεις του κ. Σόιμπλε για ανεύθυνη κυβέρνηση στην Ελλάδα και ότι λυπάται τους Έλληνες, ο πρωθυπουργός ήταν αιχμηρός σημειώνοντας: «Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας χτες έχασε την ψυχραιμία του και εκφράστηκε υποτιμητικά. Καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι περήφανα. Αυτούς τους λαούς να τους σέβεται, να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δεν μπορούν πια κάποιοι να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία και στους Έλληνες σαν να είναι παρίες, είπε.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τελικά η Ελλάδα θα βγει από την παγίδα της αυτοτροφοδοτούμενης λιτότητας, ενώ επεσήμανε: Θα ήθελα με απεριόριστη εκτίμηση και φιλική διάθεση να του επισημάνω ότι θα ήταν καλύτερα να λυπάται άλλους.