«Επέκταση του υφιστάμενου προγράμματος είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα», επεσήμανε ο επίτροπος για το ευρώ Βάλντις Ντομπρόφσκις.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά το τέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ επεσήμανε πως «στην περίπτωση της Ελλάδας είδαμε πως οι δύσκολες μεταρρυθμίσεις απέφεραν καρπούς τον περασμένο χρόνο. Είναι πολύ σημαντικό η χώρα να συνεχίζει να κτίζει πάνω σε αυτό το επίτευγμα. Οποιαδήποτε κίνηση που θα παρέκκλινε από αυτήν τη γραμμή θα είχε αρνητική επίδραση».

Προσέθεσε παράλληλα:

«Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση να βρεθεί λύση προς όφελος όλων, εφόσον γίνεται στο ισχύον πλαίσιο και όλοι εμμείνουν στις δεσμεύσεις τους».

Ερωτηθείς για πιθανά σενάρια σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, ο επίτροπος ξεκαθάρισε πως όλες οι πλευρές συνεργάζονται μόνο σε ένα σενάριο, το οποίο είναι «η επέκταση του ισχύοντος προγράμματος κι έπειτα η διάθεση κάποιας ευελιξίας στο ισχύον πλαίσιο».

Ο επίτροπος πρόσθεσε πως δεν τίθεται κανένα θέμα τελεσιγράφου και επεσήμανε χαρακτηριστικά:

«Το θέμα της Ελλάδας συζητήθηκε εποικοδομητικά χθες στο Eurogroup και όλοι πιστεύουμε πως το καλύτερο σενάριο για την Ελλάδα και για την Ευρώπη είναι η επέκταση του ισχύοντος προγράμματος. Υπάρχει διάθεση να αξιολογηθούν ορισμένες ανησυχίες από ελληνικής πλευράς, ούτως ώστε να βρούμε τρόπο να υπάρξει κάποια ευελιξία στο ισχύον πρόγραμμα».