Επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης. 

Ο κ. Σακελλαρίδης σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης, είπε πως «οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις δεν γίνονται μέσω δηλώσεων, γίνονται μέσα σε κλειστές αίθουσες, όπου κάθονται οι εταίροι με κλίμα αλληλεγγύης και με διάθεση να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση, συζητούν, διαφωνούν, συμφωνούν, βρίσκουν κοινά σημεία και προχωράνε μαζί».

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος πρόσθεσε: «Το σημαντικό που πρέπει να γίνει κατανοητό, που πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι αυτή τη στιγμή η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι μία κυβέρνηση που θέλει να βρεθεί λύση, είναι μία κυβέρνηση η οποία δεν θέλει να δημιουργεί αδιέξοδα, είναι μία κυβέρνηση η οποία θέλει τα πράγματα να πάνε μπροστά. Αλλά για να πάνε μπροστά τα πράγματα, πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι τι έχει πάει στραβά στο παρελθόν».

Ο κ.Σακελλαρίδης τόνισε ότι η αίτηση παράτασης θα στηριχθεί στο κείμενο Μοσκοβισί, υπογράμμισε ότι «δεν παγώνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης», ενώ σχετικά με την ύπαρξη εναλλακτικού κυβερνητικού σχεδίου, στην περίπτωση που απορριφθεί η αίτηση παράτασης που θα κατατεθεί σήμερα, είπε: «Η κυβέρνηση ελπίζει ότι δεν θα φτάσει σε αυτό το σημείο και γι αυτό το σενάριο εργάζεται. Εμείς ερχόμαστε με σκοπό να βρούμε τη λύση, αλλά να γίνει και σεβαστή η απόφαση του ελληνικού λαού. Δεν είναι δυνατόν σε μία δημοκρατική Ευρώπη να μπαίνουν τέτοια ζητήματα. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να κάνουμε αποδεκτό κάτι που θα προσβάλει τον ελληνικό λαό».

Στο ερώτημα ποιο θα είναι το περιεχόμενο του αιτήματος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε: «Στο χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η παράταση, αυτό που θέλουμε, είναι να ληφθούν κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θέλουμε να υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων το οποίο να το συμφωνήσουμε από κοινού με τους εταίρους πάνω σε μία σειρά από ζητήματα που θεωρούμε ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων και θέλουμε προφανώς να υπάρχει δυνατότητα μίας δημοσιονομικής χαλάρωσης σε σχέση με το πρωτογενές πλεόνασμα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στην επιλογή Πρ.Παυλόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας: «Δεν προερχόμαστε από τον ίδιο πολιτικό χώρο και οι πολιτικές μας διαφορές είναι υπαρκτές, όμως ο Προκόπης Παυλοπουλος συμπυκνώνει στοιχεια που είναι απαράιτητα αυτή την ώρα για τη λαϊκή ενότητα. Έχει στοιχεία που σηματοδοτούν κάτι τέτοιο, έχει πολιτικά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι μπορεί να εκφράζει τον λαό». Στο ερώτημα γιατί δεν προτάθηκε τελικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, διέψευσε τα σενάρια που ήθελαν διαφωνία με την Αριστερή Πλατφόρμα. «Δεν ήταν ζήτημα διαφωνίας με την Αριστερή Πλατφόρμα, ήταν ζήτημα στο οποίο πιστεύει ο πρωθυπουργός ότι με αυτή την επιλογή μπορεί να εκφραστεί ο ελληνικός λαός» τόνισε.