Την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ζητήσει παράταση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης κατά μερικούς μήνες ανακοίνωσε στο δημόσιο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Όπως είπε ο κ. Βαρουφάκης θα υπάρξουν τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις ωστόσο δεν αποκάλυψε κάτι περισσότερο.

«Οφείλουμε να παρατείνουμε τη δανειακή σύμβαση κατά μερικούς μήνες για να έχουμε αρκετή σταθερότητα, ώστε να μπορέσουμε να διαπραγματευθούμε μια νέα συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Γι αυτή την παράταση, θα υπάρξουν προφανώς τρεις ή τέσσερις προϋποθέσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης. 

Μάλιστα σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σόιμπλε ότι δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση για την Ελλάδα υπάρχει πρόγραμμα διάσωσης, είπε πως «οι διαπραγματεύσεις και οι συζητήσεις πάνω σε συγκεκριμένες προτάσεις δεν γίνονται μέσω δηλώσεων, γίνονται μέσα σε κλειστές αίθουσες, όπου κάθονται οι εταίροι με κλίμα αλληλεγγύης και με διάθεση να βρεθεί μία αμοιβαία επωφελής λύση, συζητούν, διαφωνούν, συμφωνούν, βρίσκουν κοινά σημεία και προχωράνε μαζί».