Σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, ζήτησε ο Κώστας Σκανδαλίδης.

Μιλώντας στον Real FM, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε:

Θα ήθελα να πω με απόλυτη ειλικρίνεια ότι είναι θετικό ότι ο κ. Τσίπρας θα ενημερώσει τον κ. Βενιζέλο, αλλά και οποιονδήποτε αρχηγό, αλλά θα μπορούσε να πάρει μία πρωτοβουλία. Είναι η ώρα να μην γίνει αυτό που λέει ο κ. Σαμαράς, να μαζευτούμε όλοι όσοι φοβόμαστε ότι θα πάει η Ελλάδα στα βράχια μετά από λίγες ημέρες μίας κυβέρνησης, αυτά δεν ισχύουν. Να καλέσει ο κ. Τσίπρας τους αρχηγούς να πάνε και με κοινή ανακοίνωση να ενισχύσουν τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτή τη διαπραγμάτευση. Αυτή είναι μία πρόταση την οποία θα έπρεπε να τη δει ο πρωθυπουργός με ένα συγκεκριμένο τρόπο θετικό.

Απαντώντας στο ερώτημα αν εννοεί ότι πρέπει να υπάρξει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και κοινή ανακοίνωση, ο κ. Σκανδαλίδης σημείωσε:

Με πρωτοβουλία όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Γιατί πρέπει να έχει μαζί του όλον τον πολιτικό κόσμο σε μία τόσο δύσκολη στιγμή ανεξάρτητα από τις διαφορές που έχουμε για το τι πάει να διαπραγματευτεί και πως να ενημερώσει και παράλληλα να έχει, όπου θα συμφωνηθεί ένα μίνιμουμ πλαίσιο που πρέπει να μείνει αυτή η διαπραγμάτευση, να έχει την ενίσχυση όλου του πολιτικού κόσμου. Πιστεύω ότι είναι πάρα πολύ σοβαρό αυτό για να το σηκώσει μία κυβέρνηση, ακόμη κι αν έχει τη μεγαλύτερη δυνατή αποδοχή.