Γράφει η Τιτίκα Ανουσάκη
 
Με μεγάλο ενδιαφέρον διαβάζαμε τα non-paper του υπουργείου Οικονομικών για τις τοποθετήσεις του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου. 
 
Και με μεγάλο ενδιαφέρον και έκπληξη διαβάσαμε το πώς έθεσε ο υπουργός το θέμα του κατώτατου μισθού. Ένα θέμα «σημαία» της προεκλογικής εκστρατείας του ΣΥΡΙΖΑ για αποκατάσταση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα των 751 ευρώ, μια δέσμευση που μάλλον αρχίζει να ξεθωριάζει. 
 
Η τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη ήταν αόριστη και ασαφής... και έκανε λόγο για σταδιακή επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα του 2012, από τον Σεπτέμβριο κι έπειτα. [αποσπ: On the minimum wage, the government will phase in its restoration to the 2012 level gradually, from September onwards and after consultation with employers and trades unions].
 
 
Στην τοποθέτησή του δεν έκανε αναφορά στα 751 ευρώ και δεν ξεκαθάρισε τι ακριβώς εννοεί. Με δεδομένο ότι από την 1η Μαρτίου του 2012 ισχύει ο κατώτατος μισθός των 586 ευρώ για τους άνω των 25 και των 510 ευρώ για τους κάτω των 25, εύκολα μπορεί κανείς να υποθέσει πως η πρώτη «σταδιακή» δράση είναι η εξίσωση του κατώτατου μισθού των νέων από τα 510 ευρώ στα 586 ευρώ.
 
Σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών, όπως αυτή του κ. Σκουρλέτη στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή, ότι θα προηγηθούν ρυθμίσεις στην αγορά πριν την αύξηση του κατώτατου μισθού απέχουν χιλιόμετρα από τις προεκλογικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι από την επομένη των εκλογών θα αλλάξει ο κατώτατος μισθός