«Οι ενδείξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες από ό,τι τη Δευτέρα, υπάρχει συνεχής διαπραγμάτευση», δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών.

Σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ σε ερώτηση αν θα συγκληθεί την Παρασκευή εκ νέου το Eurogroup, σημειώνει πως «αυτό θα εξαρτηθεί από το τι θα προτείνει η Ελλάδα και από το εάν οι θέσεις των Ελλήνων είναι αποδεκτές από τις άλλες 18 χώρες».

Σχολιάζοντας την παρατήρηση του δημοσιογράφου ότι οι Έλληνες χρωστούν από διμερή δάνεια, 1,6 δισ. ευρώ στην Αυστρία, η οποία επιπλέον έχει αναλάβει εγγυήσεις ύψους 4,3 δισ. ευρώ, ο Αυστριακός υπουργός επισημαίνει πως για τα δάνεια πληρώνονται οι τόκοι και μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί στην Αυστρία περίπου 100 εκατ. ευρώ σε τόκους, ενώ δεν έχει εξαντληθεί πλήρως το πλαίσιο των εγγυήσεων.

Σε χθεσινές δηλώσεις του σε σχέση με το Eurogroup της Δευτέρας, ο κ. Σέλινγκ είχε αναφέρει ότι αναμένει από την Ελλάδα να υποβάλει αίτημα παράτασης του προγράμματος διάσωσης μέχρι την Παρασκευή, σημειώνοντας πως «τεχνικά και επίσης νομικά, δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνο να κατατεθεί ένα αίτημα για την παράταση του υφιστάμενου προγράμματος και την αποδοχή των όρων αυτού του προγράμματος».