Την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σχολίασε ο βουλευτής Δωδεκανήσου καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός, τονίζοντας πως ο ίδιος θα στηρίξει την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον κ. Κρεμαστινό «Εάν η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν αποτέλεσμα απ' ευθείας ανάδειξής του από το λαό, θα προέκυπτε Πρόεδρος από τον κεντροαριστερό χώρο. Άλλωστε αυτό αποτυπώνεται από τις δυνάμεις τις κεντροαριστεράς εντός και εκτός Βουλής».

Ωστόσο όπως αναφέρει «η Κυβέρνηση επέλεξε έναν άλλο πολιτικό δρόμο που δεν είναι συμβατός με τη λαϊκή επιθυμία όπως αυτή εκφράστηκε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές».

«Θα στηρίξω την απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην οποία ανήκω, αν και προσωπικά πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκφραζόταν πολιτικά ορθότερα ψηφίζοντας "παρών". Όσον αφορά τον προτεινόμενο Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο, έχω την καλύτερη άποψη για εκείνον καθώς με συνδέει μαζί του από ετών προσωπική και οικογενειακή φιλία και, κατά συνέπεια, του εύχομαι καλή επιτυχία για το αξίωμα που αναλαμβάνει.» ανέφερε.