Επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία, όπου θα έχει σειρά συνταντήσεων σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη, θα πραγματοποιήσει από τις 24 έως τις 27 Φεβρουαρίου, ο κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Μόσχα, θα έχει επίσημη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον πρόεδρο της Κρατικής Δούμας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Ναρίσκιν.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν το Κυπριακό, οι σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας και τρόποι περαιτέρω εμβάθυνσής τους, οι σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας, το ουκρανικό ζήτημα και οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Εξάλλου, ο Κύπριος Πρόεδρος θα μιλήσει στο Κρατικό Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Μόσχας με θέμα το Κυπριακό και τις τελευταίες εξελίξεις, ενώ θα έχει συνάντηση με τους αρχισυντάκτες των κύριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Ρωσίας.

Στις 26 Φεβρουαρίου ο κ. Αναστασιάδης θα μεταβεί στην Αγία Πετρούπολη, όπου θα έχει συνάντηση με τον κυβερνήτη της πόλης.