Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.

Εξερχόμενος του Μαξίμου είπε: 

Με ενημέρωσε αναλυτικά ο Πρωθυπουργός για την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει αύριο αίτημα παράτασης της δανειακής σύμβασης. Μου είπε, παράλληλα,  ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για μεταρρυθμίσεις, κάποιες από αυτές θα είναι κοστολογημένες. 

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι Το Ποτάμι στηρίζει τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης και σημείωσε ότι επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα ότι «δεν έχουμε και πολύ χρόνο και πρέπει να τελειώνουμε με το περιτύλιγμα και να προχωρήσουμε στην ουσία». 

«Να περάσουμε στο παρασύνθημα: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Εκεί θα κριθεί και θα δώσει εξετάσεις η κυβέρνηση αν θα μπορέσει να ανατάξει οικονομία» τόνισε.

Ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε στον Πρωθυπουργό τη συμπεριφορά κάποιων υπουργών σε σχέση με την Παιδεία, και συγκεκριμένα η πρόθεσή τους να καταργηθούν τα πρότυπα σχολεία «και να σπρώξουμε τα παιδιά στα ιδιωτικά», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωράκη, ο κ. Τσίπρας τον διαβεβαίωσε ότι «στο θέμα της Παιδείας πρέπει να γίνει μια εθνική συζήτηση και ότι δεν είναι τίποτα τελειωμένο». 

«Πρέπει πρώτα να τελειώσουμε, όμως, με το μεγάλο ζήτημα που είναι η διαπραγμάτευση και πιστεύω ότι την Παρασκευή θα έχουμε καλά νέα» σημείωσε ο Σταύρος θεοδωράκης, τονίοζντας ότι «ο Πρωθυπουργός έχει κατανοήσει ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά αλλά πάνω απ'όλα διαπραγματευόμαστε για να παραμείνει η Ελλάδα στο κέντρο της Ευρώπης». 

Αναφορικά με την υποψηφιότητα για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άφησε αιχμές για το γεγονός ότι δεν υπήρξε προηγούμενη συνεννόηση. «Δεν υπηρξε συνεννόηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ είχαμε πει ότι θα είμαστε σε κάποια συνεννόηση. Εμείς θα επιμείνουμε μέχρι τέλους στην πρότασή μας για τον Νίκο Αλιβιζάτο» συμπλήρωσε.