"Προχωρήσαμε σε μεγάλες δομικές αλλαγές σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και τους τελευταίους 18 μήνες κάναμε τόσα όσα δεν έκαναν κυβερνήσεις σε δεκαετίες", τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, προσθέτοντας ότι "η κυβέρνηση έπρεπε να σταματήσει τη χώρα από τον γκρεμό".

    Άσκησε έντονη κριτική σ΄οσους βρίσκονται, όπως είπε, απέναντι, κάνοντας λόγο για "δυνάμεις της συντήρησης, καταστροφολόγους και φωνές μιζέριας". Και ταυτοχρόνως κατέστησε σαφές ότι "για την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου δεν υπάρχουν οι λογικές της κυβέρνησης Καραμανλή "ασ΄το για αργότερα", αποδοκιμάζοντας την πολιτική της ΝΔ που, όπως είπε, οδήγησε στο Μνημόνιο.

    Ο κ. Πεταλωτής τόνισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις και στις αλλαγές που χρειάζονται για να ξεπεράσει η χώρα την κρίση και αποδοκίμασε όσες απόψεις, αναλύσεις επιμένουν σε αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αποδίδοντάς τα σε συγκεκριμένες ομάδες που "νοιάζονται για την τσέπη τους" και επιμένοντας ότι τυχόν αναδιάρθρωση δεν θα λύσει το πρόβλημα της χώρας.

    "Χρειάζεται μόνο να κάνουμε την δουλειά μας όσο γίνεται πιο σωστά και καλύτερα και μόνον έτσι θα αντιμετωπίσουμε όσους επένδυσαν στη χρεοκοπία της χώρας", σχολίασε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

    Σχετικά με τις τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον αμερικανό Πρόεδρο Ομπάμα και την γερμανίδα καγκελάριο Αγκέλα Μέρκελ, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι δεν είναι μυστικές επαφές αλλά τακτικές και δεν θίγεται θέμα αναδιάρθρωσης.

    Όσον αφορά σε ενδεχόμενο επιμήκυνσης και μείωσης του επιτοκίου για το χρέος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι "είναι άλλο πράγμα η αναδιάρθρωση και άλλο η βελτίωση των όρων αποπληρωμής των δανείων" και επεσήμανε τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 25 Μαρτίου, για την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ που προβλέπει το Μνημόνιο. Υπερασπίστηκε ακόμη την επιλογή περικοπής μισθών και συντάξεων πριν από ένα χρόνο γιατί ήταν "ύψιστη ανάγκη και ευθύνη της κυβέρνησης στις τότε συνθήκες και, εφόσον σταθεροποιηθεί η οικονομία και η ανάπτυξη, πρώτη προτεραιότητα θα είναι η επανόρθωση των εισοδημάτων".