Ο Paul Mason ο βρετανός δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σχέδιο Μοσκοβισί, και που έχει παρακολουθήσει από κοντά τα μνημονιακά χρόνια στην Ελλάδα και δεκάδες ώρες διαπραγματεύσεων μίλησε στον Alpha και την εκπομπή της Σοφίας Παπαϊωάννου. 
 
Όπως είπε το βράδυ της Δευτέρας, έφτασε στα χέρια του δύο εκδοχές του εγγράφου Μοσκοβισί. «Έπειτα από 20 λεπτά μελέτης και έρευνας για το αν είναι γνήσια, έλαβα την πιο πρόσφατη εκδοχή που έχει τον τίτλο: "Προσχέδιο 15ης Φεβρουαρίου, Κλείσιμο συμφωνίας».   «Ήταν μία μεγάλη αλλαγή και αποδεικνύει ότι το έγγραφο είναι υπαρκτό και ότι οι δύο πλευρές είχαν πραγματικά έρθει αρκετά κοντά.»
 
Μεταξύ άλλων το έγγραφο στο οποίο είχε συμφωνήσει ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέφερε: «το ελληνικό πρόγραμμα θα είναι μια επέκταση της τρέχουσας δανειακής συμφωνίας, ένα ενδιάμεσο πρόγραμμα 4 μηνών, ως ενδιάμεσο στάδιο για ένα νέο συμβόλαιο ανάπτυξης για την Ελλάδα, το οποίο θα αποφασιστεί σε αυτούς τους 4 μήνες».
 
Όπως εξήγησε ήταν πολύ κοντά στις ελληνικές θέσεις. «Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αντιστεκόταν καθόλου στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Paul Mason, ενώ εκτίμησε ότι είναι μία από τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις που έχει δει ποτέ.
 
Ο Paul Mason πρόσθεσε πως «Γιούνκερ, Μοσκοβισί και γαλλική κυβέρνηση θέλουν συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ,υπάρχει όμως και μία άλλη πτέρυγα στην ΕΕ που θέλει να επιβάλλει δύο πράγματα: είτε την ολοκληρωτική κατάρρευση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ είτε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». 
 
«Επιχειρηματίες, επενδυτές και δημοσιογράφοι ρισκάρουν τη φήμη τους υποστηρίζοντας μία ιδέα που θεωρώ φαντασίωση ότι ο Τσίπρας θα κάνει στροφή 180 μοιρών και θα παραδοθεί. Δεν καταλαβαίνουν την ελληνική πραγματικότητα, ότι είναι μία πρωτόγνωρη, άγνωστη εμπειρία να υπάρχει αριστερή κυβέρνηση σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Είναι σαν να παίζει μία μικρή τοπική ομάδα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης», πρόσθεσε.
 
«Πολιτικοί όπως ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης και η Δούρου δεν ήρθαν στην πολιτική για να παραδοθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ αν φύγει θα χτυπήσει τόσο δυνατά την πόρτα που θα καταρρεύσει το οικοδόμημα του ευρώ» και καταλήγει πως η Μέρκελ δεν είνα ο πραγματικός εχθρός της Ελλάδας: «Η Μέρκελ είναι αυτή που προσπαθεί να τους ενώσει όλους, για να υπάρξει συμφωνία. Ξέρω ότι πολλοί στην Ελλάδα αντιπαθούν τη Μέρκελ αλλά θα έπρεπε να ξέρουν ότι από όσα είδα και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ο μεγαλύτερος αντίπαλός σας είναι ο Ραχόι, ο Ισπανός Πρωθυπουργός. Αυτός πιέζει για να συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς λόγους: θα υποστεί ολοκληρωτική ήττα σε 9 μήνες στις εθνικές εκλογές».