current views are: 1

18 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση13:34

Βενιζέλος: Από την αρχή είχαμε ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης

Φιλική και ουσιαστική συζήτηση είχε με τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος

Δημοσίευση 13:34’
αρθρο-newpost

Φιλική και ουσιαστική συζήτηση είχε με τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος

Φιλική και ουσιαστική συζήτηση είχε με τον πρωθυπουργό, όπως δήλωσε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Με ενημέρωσε εις βάθος για τις εξελίξεις και εγώ του μετέφερα την μακρόχρονη εμπειρία μου» δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Βενιζέλος μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα

Όπως πρόσθεσε, «είναι πολύ σημαντικό το ότι η κυβέρνηση άλλαξε την θέση της σε δύο θέματα, το θέμα του χρέους και των μονομερών ενεργειών και την διάσκεψη αλλά και την δανειακή σύμβαση». Η Ελλάδα χρειάζεται στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα, μικρό και εφικτό, ώστε να καλύψει τις ανάγκες, όπως είχαμε προτείνει, τόνισε.

«Από την αρχή είχαμε ζητήσει παράταση της δανειακής σύμβασης, αίτημα το οποίο πρέπει να οδηγήσει αυτόματα σε Eurogroup  και σε νέα διαπραγμάτευση. Είχαμε θέσει αυστηρές κόκκινες γραμμές. Σε αυτές πρέπει να επιμείνει και η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Να μην χάσουμε άλλο χρόνο σε λέξεις. Θα έπρεπε να έχουμε δαπανήσει τον Φεβρουάριο για μια επί της ουσίας διαπράγματευση» σημείωσε. 

Η δεύτερη αλλαγή που είπε ότι «βλέπει» ο κ. Βενιζέλος είναι ότι, κατά την άποψή του, η κυβέρνηση έχει δεχθεί το πλαίσιο της δανειακής σύμβασης, που παραπέμπει στο μνημόνιο και τις αξιολογήσεις, κάτι που είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση, ψηφίζοντας την παράτασή της έως το τέλος Φεβρουαρίου.

«Έδωσα στον κ. Τσίπρα ένα αντίγραφο του νόμου για να δει πώς είναι η δανειακή σύμβαση» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για παράταση της δανειακής σύμβασης οδηγεί αυτόματα σε σύγκληση του Eurogroup και σε περαιτέρω συζήτηση.

Σε ερώτηση για το αν η δανειακή σύμβαση μπορεί να διαχωριστεί από το πρόγραμμα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε «όχι» σημειώνοντας, όμως, ότι η παράταση της δανειακής σύμβασης αφήνει περιθώριο για συζήτηση του προγράμματος.

 «Σκληρή διαπραγμάτευση είχαμε και τότε και τώρα, αλλά τώρα γίνεται με τη στήριξη της αντιπολίτευσης και της κοινωνίας» κατέληξε.


σχετικα αρθρα