current views are: 1

18 Φεβρουαρίου 2015
Δημοσίευση13:34

Με εκρηκτικά έχει ζωστεί ο Καμμένος και ετοιμάζεται για Κούγκι

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι έχει «ζωστεί με εκρηκτικά» και ετοιμάζεται για Κούγκι.

Δημοσίευση 13:34’
αρθρο-newpost

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι έχει «ζωστεί με εκρηκτικά» και ετοιμάζεται για Κούγκι.

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι έχει «ζωστεί με εκρηκτικά» και ετοιμάζεται για Κούγκι. Αιτία η διαπραγμάτευση και η στάση των εταίρων που απαιτούν την κατάθεση αιτήματος, από την ελληνική πλευρά, για παράταση του προγράμματος.

Με μια δήλωση, που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει στις πιέσεις. «Εάν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε θα το κάνουμε Κούγκι, θα το πάμε μέχρι τέλους. Είμαστε έτοιμοι για όλα» είπε χαρακτηριστικά. 

Σημείωσε, πάντως, ότι η δανειακή σύμβαση δεν συνδέεται με το μνημόνιο και ότι θα έπρεπε να αποτελέσει βάση το έγγραφο Μοσκοβισί.

Ανένδοτο έχει κηρύξει ο κ. Καμμένος από τις πρώτες ημέρες της διαπραγμάτευσης. Χθες ξεκαθάρισε, άλλωστε, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν εκβιάζεται, ενώ επέμενε ότι «δεν πρόκειται να αιτηθούμε καμία παράταση μνημονίου, έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους. Όλοι μαζί οι Έλληνες λέμε όχι. Δεν εκβιαζόμαστε».

Την περασμένη Πέμπτη, πριν καν τελειώσει η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες, έγραφε στο twitter: «Πριν από λίγο στις Βρυξέλλες η σταθερή στάση της κυβέρνησης το μήνυμα των πολιτών της Ευρώπης και η ομοψυχία των Ελλήνων έφερε την δικαίωση», χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα. 

Το «Κούγκι» έχει μείνει στην ιστορία ως πράξη αυτοθυσίας, όταν ο Σαμουήλ έβαλε φωτιά και μαζί με τους πέντε συντρόφους του ανατινάχθηκαν στην αποθήκη, για να μην υποδουλωθούν στους άνδρες του Αλή πασά.

Στην περίπτωση της διαπραγμάτευσης ο κ. Καμμένος μιλάει υποθετικά, προφανώς αναφερόμενος στα διαπραγματευτικά όπλα της κυβέρνησης. Το ερώτημα είναι αν Κούγκι θα γίνει η Ελλάδα, η Ευρώπη ή αυτή θα είναι η κατάληξη των εταίρων στο τέλος της σκληρής διαπραγμάτευσης. Αποκλείεται, πάντως, να εννοεί την ίδια την κυβέρνηση, σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας κάνει βήματα πίσω από τις κόκκινες γραμμές του Πάνου Καμμένου…

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός δεν μίλησε ποτέ για «Κούγκι». Το πνεύμα της διαπραγμάτευσης ήταν και είναι ότι «δεν πάμε σε ρήξη, δεν εκβιάζουμε και δεν εκβιαζόμαστε, διαπραγματευόμαστε εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου». Επιπλέον, δεν άφησε ποτέ να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη για όλα όσον αφορά τη θέση της χώρας στο κοινό ευρωπαϊκό μέλλον. 


σχετικα αρθρα