Την άποψη ότι το δίλημμα για την κυβέρνηση είναι είτε νέα μέτρα ή δραχμή εξέφρασε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος. 
 
Μιλώντας στον Realfm και τον Τάκη Χατζή και τον Μάκη Γεωργίου, ειπε πως «δεν μπορούν να κάνουν πίσω δεν μπορούν να πάνε και μπροστά» ενώ πρόσθεσε πως «δεν γίνεται δανειακή σύμβαση χωρίς όρους». «Το μνημόνιο είναι οι όροι της δανειακής σύμβασης», κατέληξε. Ωστόσο πρόσθεσε πως «μπορεί να επιτραπεί μια χαλαρή ερμηνεία, να τους αφήσουν να πουν τα δικά τους στο εσωτερικό».
 
Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει με την ψηφοφορία για τις γερμανικές αποζημιώσεις στις Βρυξέλλες,είπε πως δεν ήταν ψηφοφορία στην Ολομέλεια και πως μετά από κοινή σύσκεψη των ελλήνων ευρωβουλευτών υπό τον Μανώλη Γλέζο, αποφασίστηκε να τεθεί το θέμα στην Ολομέλεια. 
 
Σχετικά με την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου ο κ. Κύρτσος είπε πως του κανε κριτική όταν ήταν υπουργός για τους μαζικούς διορισμούς που τίναξαν τα οικονομικά, για το ρεκόρ μεταναστών, αλλά όπως είπε «δεν μπορείς να τσακωθείς με αυτόν τον άνθρωπο». 
 
«Σε επίπεδο συμβολισμού και θεσμικής επιλογής είναι μια χαρά», κατέληξε.