Μαριάς: Επίθεση στον Καμμένο για τη διαγραφή χρέους

Μαριάς: Επίθεση στον Καμμένο για τη διαγραφή χρέους

Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, με αφορμή την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στον θέμα του χρέους. 

«Ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε με δήλωσή του, το κείμενο Μοσκοβισί, στο οποίο, πέραν των άλλων, η Ελλάδα αποδέχεται να πληρώσει το δήθεν χρέος, άρα πάει περίπατο η περίφημη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για διαγραφή του επονείδιστου μέρους».

Παράλληλα, απέρριψε την υποψηφιότητα Παυλόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν ήμουν βουλευτής, δεν θα ψήφιζα τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά την εκτίμησή μου στο πρόσωπό του».

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού τόνισε:

Τα θέματα δεν είναι προσωπικά. Ο κ. Παυλόπουλος είναι εξαίρετος πανεπιστημιακός, γνώστης πολλών θεμάτων και με πολιτική διαδρομή. 

«Ήταν ο άνθρωπος που ψήφισε όλα τα μνημόνια, πέραν του πρώτου», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαριάς ανέφερε ότι «στη Βουλή ήταν από τους ανθρώπους της συγκυβέρνησης που μας απαντούσε στα περί συνταγματικότητας των νόμων και της δανειακής σύμβασης. Πρωτοστατούσε σε αυτά που στηριζόταν η μνημονιακή κυβέρνηση».

Και συνέχισε, λέγοντας πως «η επιλογή αυτή ταυτίζεται με τη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης».

«Αυτά που κατήγγειλε η νέα συγκυβέρνηση, τώρα τα προωθεί», υπογράμμισε ο κ. Μαριάς.

Σχετικά με το ζήτημα που είχε προκύψει με την ψηφοφορία για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε:

Η πρόταση αφορούσε δημόσια ακρόαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Την υπέβαλα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και έγινε η ψηφοφορία, στην οποία ήμουν ο μόνος έλληνας συντονιστής. Οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων γνώριζαν το θέμα, γιατί είχε γίνει ανακοίνωση έγκαιρα και γνώριζαν ότι εκείνη την ημέρα θα γινόταν η ψηφοφορία. Οι έλληνες ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει τις δικές τους κοινοβουλευτικές ομάδες. Στην ψηφοφορία με ψήφισε μόνο η ευρωπαϊκή Αριστερά και το κόμμα του Γκρίλο.

Στις 26 Φεβρουαρίου στις 15:00 θα τεθεί η πρόταση ξανά σε επίπεδο συντονιστών. Γνωρίζουν ότι θα ξανατεθεί το θέμα και πρέπει να προσπαθήσουν να πείσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο