Επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς, με αφορμή την αλλαγή στάσης της κυβέρνησης στον θέμα του χρέους. 

«Ο Πάνος Καμμένος δέχθηκε με δήλωσή του, το κείμενο Μοσκοβισί, στο οποίο, πέραν των άλλων, η Ελλάδα αποδέχεται να πληρώσει το δήθεν χρέος, άρα πάει περίπατο η περίφημη θέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για διαγραφή του επονείδιστου μέρους».

Παράλληλα, απέρριψε την υποψηφιότητα Παυλόπουλου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν ήμουν βουλευτής, δεν θα ψήφιζα τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρά την εκτίμησή μου στο πρόσωπό του».

Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού τόνισε:

Τα θέματα δεν είναι προσωπικά. Ο κ. Παυλόπουλος είναι εξαίρετος πανεπιστημιακός, γνώστης πολλών θεμάτων και με πολιτική διαδρομή. 

«Ήταν ο άνθρωπος που ψήφισε όλα τα μνημόνια, πέραν του πρώτου», πρόσθεσε.

Ο κ. Μαριάς ανέφερε ότι «στη Βουλή ήταν από τους ανθρώπους της συγκυβέρνησης που μας απαντούσε στα περί συνταγματικότητας των νόμων και της δανειακής σύμβασης. Πρωτοστατούσε σε αυτά που στηριζόταν η μνημονιακή κυβέρνηση».

Και συνέχισε, λέγοντας πως «η επιλογή αυτή ταυτίζεται με τη μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης».

«Αυτά που κατήγγειλε η νέα συγκυβέρνηση, τώρα τα προωθεί», υπογράμμισε ο κ. Μαριάς.

Σχετικά με το ζήτημα που είχε προκύψει με την ψηφοφορία για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο ευρωβουλευτής επεσήμανε:

Η πρόταση αφορούσε δημόσια ακρόαση για τις γερμανικές αποζημιώσεις. Την υπέβαλα στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και έγινε η ψηφοφορία, στην οποία ήμουν ο μόνος έλληνας συντονιστής. Οι εκπρόσωποι των υπόλοιπων κομμάτων γνώριζαν το θέμα, γιατί είχε γίνει ανακοίνωση έγκαιρα και γνώριζαν ότι εκείνη την ημέρα θα γινόταν η ψηφοφορία. Οι έλληνες ευρωβουλευτές θα μπορούσαν να έχουν επηρεάσει τις δικές τους κοινοβουλευτικές ομάδες. Στην ψηφοφορία με ψήφισε μόνο η ευρωπαϊκή Αριστερά και το κόμμα του Γκρίλο.

Στις 26 Φεβρουαρίου στις 15:00 θα τεθεί η πρόταση ξανά σε επίπεδο συντονιστών. Γνωρίζουν ότι θα ξανατεθεί το θέμα και πρέπει να προσπαθήσουν να πείσουν τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.